Nästa projekt: Porträtt i kolfibertråd

Nu när min galjonsfigur äntligen är klar gäller det att inte tappa farten. Jag drar genast igång med nästa projekt. (Jag vet, hurtigt värre!) Nu vill jag teckna tredimensionella porträtt med kolfiber. De ska inte hänga på väggen utan stå som byster. Jag har gjort ett prov med kolfiber och det funkar verkligen jättebra, (förutom att det sticker i fingrarna efter ett tag). Det som är så tacksamt med kolfiber är att ”trådarna/banden” inte är tvinnade som lintråden jag tidigare har använt. Detta gör att jag kan dela upp trådarna i flera så att 4 trådar blir 8, 8 trådar blir 16 osv… Här ser ni bilder på provet och från avgjutningen. (VARNING! Inte vackert!)

DSC_0609

Här har jag börjat med 4 trådpar högst upp (dvs. 8 trådar). Dessa har jag sedan delat två gånger, så på slutet hade jag 32 trådar. Detta skapar ju helt nya möjligheter. Jag kan jobba mer med tjockleken på linjerna och jag kan  också ”trolla” fram och bort trådar när det behövs. Kolfiberprovet stärkte jag med epoxiharts. Blev stenhårt!

Ingipsning

Hot stuff!

Ingipsning

Ingipsning

Här kletar jag på ett lager byggsilikon på insidan av gipsformen

När gipsformen var färdig kletade jag på ett lager med byggsilikon på insidan. Så fort det torkar ska jag spruta i lite fogskum. Så fort fogskummet i sin tur har stelnat kan jag dra loss gipset och börja knyppla.

Här kletar jag på ett lager byggsilikon på insidan av gipsformen