Here we go again

Here we go again

  Oj vad länge sedan det var jag knypplade… Det har varit så mycket annat i fokus senaste året. Vi har flyttat till hus! Så jag har bara haft inredning på hjärnan. Och nu har jag äntligen fått en egen ateljé. Den blev klar i förrgår. Så nu behöver jag inte längre sitta i vardagsrummet(…)

Read more

Venus födelse

Venus födelse

Ny skulptur på gång! Denna gång blir det en stående gestalt. Inspirationen kommer från Sandro Botticellis målning ”Venus födelse”. Jag har alltid älskat den målningen. Den är hur vacker som helst! Även denna gång fick jag privilegiet att använda mig av en annan modell än mig själv. Tack Tuvalie Mellin för att du ville hjälpa(…)

Read more

Porträtt i koppartråd

Porträtt i koppartråd

Nu har jag gjort ett test i 1 mm koppartråd. Det funkade bra. Men den är ju inte lika följsam som aluminiumtråden. Den är också för grov för ett så litet objekt som ett porträtt, den skulle göra sig bättre på en helkropp

Read more

Proffsiga foton på galjonsfiguren

Proffsiga foton på galjonsfiguren

Nu har jag äntligen fått några snygga foton på min senaste skulptur, galjonsfiguren i aluminiumtråd. Bilderna är tagna av min vän och framförallt begåvade fotograf Christian Lindblom. Vill du se mer av hans arbete kan du gå in på hans hemsida: http://christianlindblom.com

Read more

Knypplat porträtt i kolfiber: Dag 1

Knypplat porträtt i kolfiber: Dag 1

Formen är klar så det finns väl inget att vänta på antar jag. Usch det är alltid så svårt i början. Bara det att veta VAR man ska börja! Halsen. Jag kör på det. 6 trådpar satte jag in. (1 par kom till efter att jag tagit bilden.) Det är bara dessa jag sedan knypplat med och delat upp i(…)

Read more

Nästa projekt: Porträtt i kolfibertråd

Nästa projekt: Porträtt i kolfibertråd

Nu när min galjonsfigur äntligen är klar gäller det att inte tappa farten. Jag drar genast igång med nästa projekt. (Jag vet, hurtigt värre!) Nu vill jag teckna tredimensionella porträtt med kolfiber. De ska inte hänga på väggen utan stå som byster. Jag har gjort ett prov med kolfiber och det funkar verkligen jättebra, (förutom att det(…)

Read more

Skulpturen är färdig!!!

Skulpturen är färdig!!!

Tjohooo!!! Nu är den klar! Jag är jättenöjd. Här har ni lite bilder. Jag hoppas få hjälp av en duktig fotograf med en riktig kamera så småningom men tills dess får de här mobilkamera-bilderna i dåligt vardagsrumsljus fungera.

Read more

Nu börjar det likna nåt!

Nu börjar det likna nåt!

Nu börjar det arta sig. Nu har jag bara huvudet och håret kvar att knyppla. Så här ser ryggen ut: De ljusa partierna på skuldran lämnade jag tomma för att få till det skarpa kontrasten. Trådarna uppe på axeln fick jag ”fösa” åt varsitt håll, upp mot halsen och ut mot axelspetsen, eftersom öppningen kommer vara där. Jag kommer alltså sy(…)

Read more

Följ tråden!

Följ tråden!

Idag har jag fått låna en datorpenna av min kollega och märkt ut några trådar för att visa hur de vandrar över kroppen. Skitkul!!!

Read more

Lår och mage -Check!

Lår och mage -Check!

Nu är höger lår och en del av magen knypplade. På låret körde jag ”ormbo-tekniken”. Jag älskar det! Det är så spännande, jag har ingen aning när jag börjar hur det kommer bli. Ständig problemlösning. Jag satte in ett antal trådpar längs kanten vid insidan av låret och knypplade till hälften på låret för att(…)

Read more

Uppåt väggarna!

Uppåt väggarna!

Jag måste ju bara se hur det ser ut när den hänger på väggen. Det blir ju görbra ju!!! (Ursäkta den röriga bakgrunden och dåliga belysningen…)

Read more

Magen och bröstet

Magen och bröstet

Nu har nästan alla trådar tagit slut och jag har fäst dem där jag tyckt att det passat bäst. För att kunna fortsätta knyppla fick jag sätta in 11 nya trådpar som ska vandra uppför vänster sida av bålen. Som ni ser knypplar jag inte ända fram till den blå linjen. Detta p.g.a. att när(…)

Read more

Ryggen

Ryggen

Trådarna som kom upp från nedre delen av ryggen använde jag för att knyppla den mörka skuggan under skulderbladet och samtidigt hakade jag i trådarna i den första knyppeldelen (armen och skuldran). För att kunna knyppla det ljusa partiet på ryggen fick jag sätta in två nya trådpar som kors och tvärs jobbade sig ner(…)

Read more

Vänster lår

Vänster lår

I mitt senaste inlägg visade jag den vänstra bilden där jag knypplat höften. Sedan använde jag samma trådar till att knyppla ner längs utsidan av låret. Längst ner bytte jag riktning på trådarna som sedan vandrade upp längs insidan av låret. Väl där uppe var trådarna så korta att jag fäste dem i grenlinjen. På så sätt fick(…)

Read more

Utmärkt!

Utmärkt!

Nu har jag märkt ut linjen där kroppen ska fästa mot väggen. Jag använde mig av laser för att få en lodlinje. Sedan märkte jag ut områdena där det faller en skugga för att veta hur jag ska anpassa knypplingen. Mörka skuggor=tätt knypplat Ljusa ytor=glest knypplat.

Read more

Första delen klar

Första delen klar

Så här blev den första delen. Det är ju så kul att man kan ta av knypplingen utan att behöva knyppla färdigt hela kroppen och stärka den. I love Aluminium!!!

Read more

Load More

Back to top

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: